laluan iklan

Tuesday, 10 February 2009

titik permulaan

Share sebenarnya diri ini xde lah berbakat tuk menulis pown..just dlm proses nk blajar..hopefully dpt mengasah bakat smbil menulis dalam blog ni..kdg2 rase tak nak susahkan sesiapa tuk mendengar rintihan jiwa yg kadang2 memberontak ni..nak jadikan penulisan ini sebagai perkongsian..

terdetik untuk mula menulis blog ni sewaktu tengah study(padahal tengah online) dalam purple room kat main library kul 10.30am 10 february 2009..


Main Library

Banyak lagi persoalan yg masih belum terjawab..tak terungkai melalui kata2 bicara..luahan hati yang sering saja menikam jiwa.
Saat inilah juga titik permulaan untuk aku mulakan hidup baru..setelah sekian lama cuba untuk membuang sifat jahiliyyah ini yg ada dalam diri..
walaupun sedih untuk melepaskannya, namun terasa jiwa tenang skali..sesungguhnya beban yg dipikul selama ini sudah tiada lagi..Sesungguhnya Allah ada bersama orang yang mencari keredhaanNya..

Janganlah kamu bersikap lemah, dan janganlah pula kamu bersedih hati,
padahal kamulah orang-orang yg paling tinggi darjatnya, jika kamu orang-orang yg
beriman."

- Surah Al-Imran ayat 139

Thanks for reading

1 comment:

steps said...

post yang pakai bahasa melayu paling best pernah saya baca dalam blog ni...... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...