laluan iklan

Friday, 24 April 2009

Jaulah Europe 2009

Share lamanya x menulis..but nevermind..sambung je citer baru..well saje je nk tulis about my lovely moment gi tour europe hari tu..me n my fellow housemates semua pg..ktorg join kelana konvoy..i dont like to say it but i have to mention it..kelana konvoy ni org malaysia yg punya..so the very "budget" trip for anyone..but mostly yg join org malaysia, sape2 pown leh jer nk join.nama jer budget tp semua Alhamdulillah berjalan dgn lancar.



so..ktorg bertolak dari birm 3hb and stay london semalam kat umah linda n frens..sngt best dgn adik2 ni..ape yg paling best dpt hafal semua nama diorg.yay!. trip ni lebih kurang seminggu.from 4 to 12hb april.hari pertama bertolak dari london. jumpa ramai sngat org..and the friendly makcik2 n all the sisters.






then,ktorg naik feri seafrance untuk ke paris dari perlabuhan Dover.

basically that day mmg a very long journey on bus..sebab nk sampai ke tempat rehat di amsterdam.ktorg duduk dalam chalet yg amat selesa..kongsi 8 org..toilet jauh sikit..tp ok jer.

the next day ktorg pg Keukenhof, Holland..tempat nie sangat cantik.timing ktorg dtg nie mmg musim bunga tulip mekar mengembang. mmg cantik x terkata..semua orang yg pegi cam giler bunga..myself pown dh reserve special skirt tuk ke tulip farm nie..mmg berbaloi la pg..tapi xleh ambik bunga tu sesuka hati tau..rase cam nak pg lagi n ambik pic bnyak2.





Lepas berjam2 demam bunga..ktorg bertolak ke tempat membuat cheese dan kasut terompah..sronok tengok die buat chesse..bukan sehari dua nak tunggu cheese tu matang tp sampai bertahun2..tak tahan tul pakcik tu ckp "keju asap".ingt ke ape ke bnda la..rupa2nya smoked cheese..mmg sdap sngat2..rugi x cube.. and for the kasut terompah pulak, diorg gna mosly untuk bercucuk tanam dan berkebun. besar tapi comel.

then naik cruise di bandar amsterdam, cantik sngat rumah2 kat situ..mula2 tu agak excited ar, lama2 bila semua umah mcm xde beza mula la bosan, tengok reaksi org pown cam kelakar..org kat sane ske nak basikal.siap ade laluan sendiri.pkai smart2 tp naik basikal..mmg macho abis la. lepas naik cruise tu ktorg ade masa tuk jalan2 kat bndar die.. sempat gi makan kebab dekat kedai makanan arab halal. mahal sikit la..tp sedap!!



to be continue...
Thanks for reading

3 comments:

steps said...

masa jaulah europe ni, pergi berapa negara?

penyejuk hati said...

5 kot..france,belgium, holland, switzerland ngan luxembourg (^_^)

steps said...

wow.... best la.... kenapa cikgu x ambik yang railcard tu.... kan boleh pegi lagi banyak..... railcard tu student dpt special price kan?..... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...