laluan iklan

Wednesday, 13 May 2009

JODOH

Share SETIAP makhluk diciptakan berpasangan dan jangan sedih2 if kiter still single, may be bkn the right time utk jmpe pasangan yg sesuai dgn kiter. Jika baru memulakan persahabatan dengan seseorang, tiba-tiba telefon berdering dan menerima panggilan daripada si dia, apakah itu dianggap satu kebetulan? or dibuzz oleh jejaka tampan yg telah mencurik hati kiter..(over lak tetiba)

Dua org manusia yang rase diri mereka bagaikan ada jodoh, mesti dapat rasekan mcm ade ikatan emosi, kerohanian dan fizikal antara kedua-duanya. Dapat menatap mate or dengar suara die , dah terasa getaran dan seolah-olah ingin terus bersamanya. Benarkah begitu?(hmm...)

Apakah petanda lainnya si dia itu jodoh kita atau sebaliknya? Ni antara tips2 utk mengenal pasti betul ke si dia adalah yg terbaik utk kiter..hehe

- Rahsia sepasang kekasih memiliki usia hubungan yang panjang adalah adanya sikap saling bekerjasama. Kiter selalu dapat saling membantu dalam urusan remeh atau besar. Paling penting adalah kiter berdua selalu dapat melalui segala aspek kehidupan bersama-sama. (romantiknye..). Semuanya terasa amat indah dan happy tanpa membabitkan pihak yang lain. Adakah ia berlaku pada diri korg?
if Yessss, selamat! kerana ada harapan si dia calon pendamping hidup anda.

- Salah satu kriteria yang menentukan sesuai atau tidaknya dia sebagai jodoh adalah kemampuannya bersikap bersahaja di depan kiter. Tengoklah gerak-geri die, cara berpakaian, gaya rambut, cara berbicara, cara gelak(cover ke tak). Ape yang die ckp tu selalu nampak spontan x or nmpak mcm buat2 jer.? If NO, maaf...kemungkinan besar dia bukan jodoh anda.

- Adanya setiap pemikiran kita dapat dibaca oleh si dia?If kiter dapat saling membaca fikiran dan menduga reaksi serta perasaan antara satu sama lain pada situasi tertentu, mungkin dialah kebahagiaan yang dicari.

- Bersamanya dapat membuatkan perasaan menjadi tenang, selesa dan tanpa rasa tekanan yang membebankan. Berjam-jam sembang or setiap waktu dan setiap hari bersama langsung tidak rase bosan pown, cam best jer bile die ade bsama...petanda korg berdua kelak akan saling terikat.(bestnye...
- Dia sering di sisi dalam apa saja situasi. Dia juga memahami suka duka yang kiter sedang alami. Percayalah, pasangan yang mempunyai jodoh pasti tidak takut mengalami pasang surut dan suka duka saat bersama.

Ingat kembali, adakah die orang pertama yang datang memberi bantuan bile kiter dpt masalah? Dia selalu faham tak waktu emosi kiter terganggu?(cam tau2 jer bile...) Dia tahu tak keadaannya waktu kiter sakit? if YESSss, mmg x salah llah, dialah orangnya.

- one more thing Dia tak kisah dengan masa lalu kiter tak kire la pasal family kiter ker..tak peduli masa lalu kita dgn ex(es) kita dulu2. Dia sendiri tak rase malu nk meccerita kisah2 lama die kat kiter. Sanggup share..kalau boleh mcm xnak ade rahsiia antar kita dgn dia.If, Yess..maksudnya dia sudah siap menerima kita seadanya.


- Setiap orang mesti ade kekurangan and tak nak si dia dapat tau. and dia sendiri pown tak segan nak cerita kelemahan dan kekurangan dia pada kita.. Korang kemungkinan besar memang ditakdirkan untuk bersama..(so sweet..)

----->semoga bermanfaat..(^_^)
Thanks for reading

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...