laluan iklan

Friday, 14 January 2011

Aku Jiwang

Share
Harini aku terlebih jiwang walaupun aku sememangnya minah jiwang..kalau dengar lagu tu feel abis..kalau dah tangkap satu lagu jiwang tu..dok ulang dengar sampai leh hafal satu tu..hebat2..


1234768658_1024x768_sweet-couple-wallpaper

Teringin pulak aku nak bergambar mcm dalam pic tu time wat photoshoot kahwin nnt..ambik gambar kat tepi pantai time sunset..pergh..romantik gila..sah2 aku berangan tahap tak dapat dibendung lagi..hehe

Sebab aku terlebih jiwang hari ni, aku pun teringat la kisah-kisah cinta Aku (bukan nama sebenar)..kalau time bercinta tu..tak jumpa sehari, tak dapat call sehari..rasa macam ada tak kena, jadi emo tak tentu  pasal... aku tak tau la orang lain mcm mana..especially orang perempuan la..bf tak angkat call mula la fikir bukan2..pastu bila bf call balik..mula2 rasa tak mau angkat (konon nak bg dia rasa balik..) tapi sebab rindu..angkat jugak la…(^_^)

Bila aku terlebih jiwang ni..kadang2 apa aku cakap mula la bunyi puitis-puitis ni..metaphora, hyperbola, bola-bola cinta..semua terkeluar.tapi aku tak la sehebat orang-orang yang dok tulis puisi cinta tu..aku more to ‘feel’…nak luahkan dalam kata2 mmg aku tak hebat (tengok…ayat aku sungguh puitis kan)

mcm mana aku leh jadi terlebih jiwang? aku pun tak pasti..tetiba ja bleh jadi mcm tu..x semestinya orang yang tgh bercinta ja boleh jadi jiwang..mcm kes aku, mmg dari azali aku memang jiwang..suka dengar lagu jiwang..emo terlebih2..suka menangis..(nangis ni mmg hobi terpendam aku)

Hmmm..sebenarnya entry kali ni aku nak tunjuk video lirik baru aku ja..tapi tercakap bnyak..xpela..terlanjur kata xleh patah balik..
Tadi aku dok layan DESA.FM , antara channel radio kegemaran aku..sebab bnyak lagu jiwang dalam nie..aku came across lagu ‘ Kerna ku sayang kamu’ by DYGTA..so aku pun buat la video..lagu ni mcm dah lama, tp lirik ngan melodi dia sungguh indah..

so,
Happy watching



Ni aku jumpa English translation dia..


I Suppose
You are here with me.
Maybe I wont be by Myself
Your shadows
That will always accompany me..
Filling my silentness at night..

I always want to be with you
I will never turn myself away from you
Even if you are far away from me..
I will always wait..
Because I love You

My heart will always call upon your name..
Can you hear it my Love
I promise my Love is only for you..
And Never to others

Do you misss me the same way that I miss you?
Will I ever be able to fall asleep ?
Without you beside me..
I will always wait for you.

I will always wait...
Because I Love you...

Thanks for reading

3 comments:

sekamar rindu said...

salam..

singgah di pagi hari sambil follow ur blog....

nurul ain (khan) said...

alahai kakak ku y jiwang karats..HAHA

kamarukom said...

"Teringin pulak aku nak bergambar mcm dalam pic tu time wat photoshoot kahwin nnt.."--anda mmg brjiwa seni ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...