laluan iklan

Saturday, 1 January 2011

What a dish!

Share
Tau tak yang ni ikan apa??
images
How about this one??
_var_blogusers_attachments_1113167774925_salmon
Ok..Sekarang Kita Cuba Potong Ikan tue…

Salmon_cut_2

Leh agak x nie ikan apa?? 


Sekarang Kita masak wat jadi lauk k..


DSC_0927 
Ikan Salmon bakar ala Thai

DSC_0959
Fish pie

Mesti ramai dapat teka ni ikan apa kan? For some of you yang tak dapat juga teka..Ni la Ikan Salmon..Motif Sebenarnya nak tunjuk lauk yang Sarah dah masak tu…Nampak Sedap x? Ikan tu sarah bakar dalam oven.Simple sangat..letak Olive oil, Serai, bunga lawang, ginger, garlic, basil and lemon juice..then balut dalam foil and bakar dalam oven..

And second pic pulak my lunch kat University..Fish pie..Dalam pie tu ada 5 jenis ikan..ada salmon, haddock, cod and lagi dua tu xsure sangat..cara nak buat fish pie nie senang ja..letak ikan,mash potatoes, butter, garlic,susu, mustard, vegetable and apa-apa lain yang kita suka..Gaul semua bahan tu sekali..simply sprinkle some grated cheddar cheese on top and pop in the over..semua leh wat dalam foil..Then leh la serve ngan sayur.
If  nak wat macam dalam pic tu..Leh la cover semua tu dalam puff pastry…leh beli terus dari supermarket or wat sendiri..

nyum-nyum

In addition..Here's are some of the interesting facts about salmon:

  • All salmon die after spawn.
  • Salmon migrate out in the open Pacific Ocean.
  • Salmons are"anadromous". They live part of their life in freshwater and part of their life in saltwater.
  • The meat really isn't as pink as you see the salmon fillets in the store, that is dye.
  • Salmon is low in calories and fat and high in protein.
  • Most importantly Salmon is high in Omega 3 Fats- also known as Essential Fatty Acids. Meaning, you gotta have them!





Thanks for reading

3 comments:

Anonymous said...

eh jap..salmon tu buh atas snow ke sbb nk amik gmbr..haha;p pandai sarah masak..nnti kshaz dtg leyh la rase air tgn sarah ye..

Mr MY Yusop said...

fish pie adalah makanan y paling xsedap kat uni pernah ak makan..

kamarukom said...

erghhh...lapaaaar lagiiiiii

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...