laluan iklan

Thursday, 6 January 2011

JOM MAKAN!!

Share Last Tuesday Nida and I pegi westfield kt White CIty, London..We catch up bus 237 from hounslow towards white city..ambik masa about 1 hour from umah 123 to White city. To tell you people about the place..so gorgeous..sngat2 cantik and sangat2 besar..almost semua kedai ada kat dalam that building..from new look, jane norman to prada and LV..mmg superb..leisure area die sngt cantik siap ade service utk massage lg..(^_^)
Wayang and tempat makan pown ada..kalau nak shopping barang-barang luxury ni leh la pegi section ‘the village’..jimmy choo, prada, LV, burberry,Gucci..u name it..plus decoration die sangat la cantik yang rasa mcm nak ambik gmbar bnyak-banyak dlm tu.Sarah ckp mcm nk promote tempat tu je kan..btw, For more information leh lah click kat sini Westfield.

Hmm..bila dok shopping tu perut terasa kosong la pulak..apa lagi..mesti la nak cari tempat makan..but dont worry, kat sni they got plenty of halal restaurant..such as:
-Del ‘Aziz (bakery and gift shop)
-Gourmet Burger Kitchen
-The Meat and Wine Co
- JOM MAKAN
- etc
Well..bila tgk ja nama kedai mcm sedap ja bunyi..selera pown mmg dh smpai ke tekak ni..confirm JOM MAKAN or dlm bahasa omputihnya ‘Let’s go eat’ menjadi  pilihan hati kami tanpa ragu-ragu..Harga pulak not bad, service pown ok, environment for ok..pilih pnya pilih I end up makan nasi lemak with teh o ais limau and hanida pilih nasi goreng kampung ngan sirap limau..xnmpak pulak org melayu kt situ..omputih ja bnyak,nama pown ‘white’ city
100_4374

Nasi lemak ni comes with rendang ayam, nasi lemak, ikan bilis n kacang, sambal udang, and telur rebus. Nasi lemak ni sangat sedap, nasi die just nice..x lembik and x overcook..rendang die sedap, terasa kerisiknya..however, sambal udang die sangat pedas, tp licin gak akhirnya..
100_4373
While menu nasi goreng kampung nie datang ngan nasi goreng, keropok ikan yang sangat sedap and satay ayam 2 cucuk plus kerabu. Nasi goreng ni sedap sangat, nasi powm bnyak berbaloi ar ngan harga, keropok ikan die special skit sbb rasa lada hitam bak kata cik hanida..satay ayam die mmg superb sebab betul-betul rasa mcm kat msia..waktu makan mmg kami dok figure out apa yang die letak dlm nasi goreng nie sebab rasa die mcm unik and sedap..Kerabu die mcm xbrape sngt ar..tp overall mmg best la kedai nie..i give 4 out of 5 sebab menu die xde laksa and other malaysian food yang menjadi idaman semua yang berada diperantauan…plus harga die agak mahal utk nak makan selalu..skali sekala leh la..(^_^)

100_4369
100_4367
We both had a great time together and Hanida of coz tgh super duper happy sebab dah dapat something yg dh diimpikan dari dulu..
Thanks for reading

4 comments:

damia said...

ewah2..segaknya cik kak 2 orang ni.
makan tak ajak naaa.. ;)

penyejuk hati said...

damia..nnt kita pi habibi sushi together2 k =)

steps said...

hurm.... leh lak terbaca post ni time perut tgh lapar.........:(

steps said...

hurmmmmm.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...