laluan iklan

Monday, 31 January 2011

Just Do It.

Share

Have you ever want to do something..but u feels like you had no courage to do it..or there’s always something that keep bordering you..stopping you from achieving your goal..

what worst..u end up not doing it at all..

Why wait? why not do it now?

JUST DO IT.

Wah2..intro bukan main mcm org putih..macam nak buat iklan for NIKE je kan..Dalam mimpi je la nak jadi duta NIKE…lain la kalau jadi athlete international..semua benda NIKE sponsor..( stop dreaming cik sarah )

Anyway, tadi Sarah telah berjaya berjalan kaki dari hounslow high street sampai la no rumah 1** standard road ( nombor sebenar dirahsiakan )..Actually xde la jauh sangat cuma normally Sarah akan naik bas nk pergi city..tapi selalu ada keinginan nak jalan kaki dari city balik rumah..

Somehow..I managed to walk back home, with no help from the bus..Bus lalu wat derk jer..Bangga gak la dgn diri sendiri,,sebab berjaya berjalan kaki about 20 minutes dalam kesejukan malam..well, ada la jgak dalam 3 km berjalan..

doodle
In my situation tadi..Sarah boleh jer pilih untuk naik bas and forget about walking home..but I end up walking home all by myself..

I dont need to wait for a sign or miracle.. 
I just do it..
(^_^)


We all have our own plan and goals..kalau tak mula skrg bila lagi? start acting it now…Sampai bila kita nk lengah2kan masa..menunggu ‘masa yang sepatutnya’ or ‘the perfect oppurtunity’ ni macam mengikut bayang-bayang sendiri..and bayang-bayang tu sendiri takde arah tujuan die..

The key is to listen to your heart and let it carry you in the direction of your dreams

So,

Don’t Delay..Just Do it

(^_^)


Selingan..


Setiap minggu mesti ada persembahan red indian ni kat city..org pulak xpernah bosan tgk diorg ni..



Bus double decker menyusuri Hounslow High street

(^_^)

Thanks for reading

13 comments:

ieMa ackLes said...

betul2...
iema pun sekarang byk jln kaki g kelas sebab mls nk tuggu bas y lmbt n lembab...

bab dream come true 2 kdng2 tkt nk buat sebab xyakin..emmm

penyejuk hati said...

sesuatu yg 'mustahil' bleh jadi something yg 'x mustahil'..u just have to believe in urself..just have to take 'the first step'..insyaAllah kita akan lbh yakin..(^_^)

kdee said...

bestnye dpt duduk oversea.mcm2 bnda baru leh jumpa..

Farid Yang said...

hah apa lg, jom arr jogging pas abis kelas khamis!

penyejuk hati said...

kdee: jauh pjalanan luas pandangan (^_^)

farid: jogging ptg ke? smgat giler cikgu farid ni..jom2

Farid Yang said...

Dah sebulan konsisten nih....hehe...ak jogging ptg or pg depends kat hari...kalo Khamis, ak jogging pas Maghrib.....kalo xde kelas or weekend, ak jogging pagi...care to join?

penyejuk hati said...

oo..patut la aku nmpak hg berlari hari khamis lepas..time tu kami dlm bus.kalau umah aku dkt mmg dh join dh..keep up the good work farid (^_^)

p/s: teringin nk men badminton ngan pakar mcm hg :)

chunna said...

huhu.. baru dpt drop comment here.. beberape ari lps tenet rmh bermasaalah. bleh bce entry je but can't drop comment.

wahhh... jauh tu 3 km.. hebat la cik sarah.. kagum.

kay_are said...

walaupun macam dah lewat nak mengomen kat cni, tapi nak komen gak.. x jauh ke?? x penat?? x.. ape lagi ye.. hee

penyejuk hati said...

feel free to komen..jgn segan2..hehe
xde la jauh sngt..tp jauh gak la..xpnat la tp sejukkk..sarah mmg ske bjln pun. (^_^)

penyejuk hati said...

chunna: sarah biasa2 je..tp bab bjln ni mmg xtau penat..hehe

topimagine said...

teringin nk g europe... :(

chunna said...

wah... jalan kt UK mlm2 mcm best je.

dream to have a visit there. in the future..hehe.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...