laluan iklan

Saturday, 8 January 2011

Rindunya pada si salju

Share Semalam dalam kul 1.37 pagi ditemani cahaya lampu meja dan kemerduaan bunyi portable heater..aku kebosanan lalu membelek semula gambar-gambar kenangan bersama teman-teman bermain dengan si salju yang suci itu..tetiba rasa kerinduan padanya datang tanpa diduga..(over x statement?)..saja ja wat statement jiwang-jiwang time2 ni.biasalah…jiwa ini mmg jiwang sebenarnya..cuma tak tunjuk kat sapa-sapa pown..ni baru intro kepada kejiwangan..
Sebenarnya saja belek gambar2 lama sebab dgr cita snow dah start turun balik..kali ni maybe lagi tebal..snow ni awal mmg sangat menenangkan espcially tgk dia turun..lembut ja..pastu putih…bila dah start menebal and dah ‘slow down’ turun..memang tak sabaq2 nak keluar main..cuma yg tak best tu bila dah cair..ramai la yang tergelincir  dengan pelbagai gaya dan aksi..
Tau tak..takkan ada snow yang sama bentuk.??.mcm manusia..walaupun sama tapi tak serupa..tapi yang sama semua snow ada 6 sisi or hexagon..kalau tgk dgn mata kasar susah la nak nampak..tapi kalau guna kanta gemok tu..bleh la nmpak saiz dia..


Snow pulak ada banyak jenis..semua depends dengan suhu sekitar..kalau suhu sejuk, snow may looks like needle, powdery and dry..so snow mcm ni susah nak wat snowball..susah nak lekat..kalau suhu warmer sikit..snow ni la yang syok wat snowman..
Enough on all the boring fact and pembebelan..here’s are some pictures yg akan mmbuat hati ini sentiasa tersenyum..
DSC_1014
Bukan senang nak dapat pic berdua..credit to farid.


kamithemovie
Gambar dengan housemate tersayang..FYI, snow yg turun tu edit ja bg nmpak real



DSC_0955
boleh agak kot sapa yang balik snow ni..xpe2..tunggu next snow..



DSC_1040 - Copy
yang comel dihatiku



DSC_1048
nampak pendek la pulak



DSC_1085
rilex ja muka snowman kami


DSC_0944
heels and snow?? not a very good idea..


DSC_0981
with love,
sarah
(^_^)

Thanks for reading

6 comments:

Anonymous said...

like the picture..so cute ;)..miss the snow too :(

enn Qaa said...

wa~ seronoknyer . eqa hope dapat jd sperti akk (:

penyejuk hati said...

hanida..next snow kita men lagi k!!

enn Qaa..insyaAllah..akak doakan awk bjaya and dpt berada di tmpat akk satu hari nnt..amin

daku.kamo said...

seronok kalau daku dpat merasa berada di kwsn ni..
teringin la pulak..
hehhe..

daku.kamo said...

seronok...
best kalo daku dpt ada di kwsn nie..
mmg nak balik la malaysia..
hek3..

nti story lg pengalaman di UK..
very nice story..

penyejuk hati said...

thanks abu..insyaAllah..nnt sarah kongsi lagi..bnyak lg cita menarik nie.(^_^)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...