laluan iklan

Tuesday, 22 February 2011

Bercinta dengan lelaki muda

Share

Hye semua..

Some of you mesti dah familiar dengan gmbar kat atas kan? for those yang tak tau citer..nenek ni, Pearl Carter, usia die 73 tahun and berkawin dengan cucu die yang berusia 26 tahun (anak kepada anak prmpuan die)..they fell in love, get married and planning to have children together..pelik kan??

So,

I’m just hoping leh dapat pendapat from korg semua regarding tajuk entry kali ni..tak kira la from male or female sides..just wondering jer..Selalu perempuan akan prefer lelaki yang lebih tua sedikit because they are more stable in terms of kerjaya and kewangan (because dah bekerja and matang ) and also tak nak nampak lebih tua dari suami bila dah tua nanti (cam pelik jer..tp u know what i mean kan?)

Lelaki memang suka perempuan yang lebih tua ke?..beza brape tahun yg acceptable?

Perempuan prefer yang mana? lelaki tua..muda or tak kisah mana-mana?

Betul ke ade lelaki yg sanggup bersama perempuan tua (kaya) for harta?

As parents…camne lak? tak kisah or kalau boleh cari la lelaki yang tua sikit..vice versa…

or

Love is blind..umo bukan penghalang?

16635_184186817235_741137235_2909404_2438109_n

 sharing is caring kan? voice out your opition k.there is no right or wrong answer..

002 b


Thanks for reading

19 comments:

qyqa said...

OMG!!!

maknanya ni cucu kandung dia ker??? ker qyqa yg x phm??? hehehe

kalu qyqa lah..
nak laki yg plg matang kot tp x mou ah jarak sgt..
hehehe

chemistry tu pntg..

*lbey2 plak..haha

mr.blackcat said...

=="

Nina Juliana said...

berdasarkan pada pengalaman saya, lelaki yg lebih tua dari kita lebih penyayang dan mengambil berat..

orang muo said...

cinta itu buta...jarang2 berlaku seperti ini... slalu lelaki cari pasangan yg lebih muda... pompuan perlukan lelaki yg matang, income stabil & mampu menjadi pelindung

penyejuk hati said...

qyqa: yup..die kawin ngan cucu kandung die..pelik kan? thanks for sharing..

nina & org muo: thanks for sharing..(^_^)

misZeskorlanDonNa said...

...waaa mnarik lar plak tgk entry nieh..hu2...hmm from my opinion lar umo tue bukan pnghalang kowt....klaw cinta tue dtg sndri dari hati even dgn org yg beza umo ngn kita pown,kita kna trima jugk kn..mybe tue suma tkdir tuhan..jgn bcnggah dari hukum sudaa...mcm nenek kt atas nie...pwfft..=)

kau kesah ke?? said...

tidak ketahuan ni. mungkin betoi love itu buta.

d.e.e.n.a.YAYA said...

yang tua ego...hakhak...yang muda cam kanak-kanak...comey sket...huhuhu

spikey fidz said...

ahahaha love is blind...biarkan ia blind mcm tu...sebab kita yang memilih cinta..cinta itu hanya rasa, tetapi boleh dikawal... :))))

steps said...

semua soalan tu jawapannya boleh jadi ya, sebab x mustahil berlaku..... dalam dunia ni macam2 jenis orang ada..... jadi bergantung pada individu..... :)

topimagine said...

sekarang memang dh trend pompuan berumur cari pucuk muda kn... sume sebab cinta or nafsu ek.. :) hehehe renung2 kn lah :)

chunna said...

for me, sy prefer husband becoming yg lebih tua dr sy. sbb:

1) biasanya mereka matang selesaikan masalah.

2) ppuan cepat tua dr usia sebenar ats factor2 biology kan? So, klu lelaki lebih muda dr kita, dia ade potensi cr lain yg lebih chun! LOL.

3)sedap mata memandang n nmpak padan je bila lelaki lebih tua. tp klu ppuan lebih tua maka mcm ramailah yg berkata2 x manis di belakang pelamin(mostly situation happened when i was attend wedding)

there r many reason cud b.

in case if the man is really matured than us(bukan lakonan semata2), really fall in love dan diyakini akan tetap setia wlu badai melanda(ceh ayat) n kita perempuan xkisah biarlah apa org kata.

tp, klu sdh jodoh, sy terima dgn redha. ada hikmah disebalik segala ketentuanNYA. tp sy x redha la klu sumbang mahram mcm nenek n cucu ni. Pasti DIA lg murka. ye dak?=)

Eel said...

:-O

apakaah??? kawin ngan cucu sendiri!!!

penyejuk hati said...

thanks people for ur opinions..(^_^)

kay_are said...

ikut kan memang r nak cari lebih kurang sebaye je.. x pun muda 1, 2 tahun.. baru r orang kate fikiran sume lebih kurang same.. tapi pape pun Yang Atas tu tentukan so kite usaha, tapi pastu time je ketentuan Nye.. =)

nurul ain (khan) said...

bluerkkkk...
bawak jumpa mak abah lu..
y penting meh jumpa bakal adek ipaq dulu. hehe :D

zu said...

ajal,maut jodoh semua ketentuan allah,yg pnting jgn disebabkan harte bende sngup melepas kan yg baek demi yg buruk

DaK CoMoT said...

aishhh.....xkesah umo2 neyh..tapi nenek kawen ngn cucu???hoho...xmo2...huuu

kamarukom said...

mungkin pmpuan sebaye or tua skit better kot..sbb xdela merengek mnje sgt hahak..

tp klu nenek umur 67 merengek manje haku pun xnak haha

ehem2..ni post psl ni tgh sibuk memilih ke..ehem2..haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...