laluan iklan

Thursday, 24 February 2011

Keluarga terbesar di dunia..( 39 isteri )

Share Hye semua,


Tadi Sarah ade la dok baca-baca berita then came across gambar ni...Rase macam pelik tapi benar..so nak share la dgn korg semua..


Pak cik dengan isteri-isteri tercinta





Gambar ni actually gambar sebuah family kat India..Pak cik kat tengah-tengah tu nama die Ziona, umur baru 67 tahun tapi dah ade 39 orang isteri, 94 orang anak ,14 orang menantu and 40 orang cucu..MAK AI!!bnyak giler isteri die..


Diorang ni semua duduk dalam satu rumah yang sama..Mansion wane purple 4 tingkat..ada 100 bilik altogether..


nama umah diorg ”Chhuan That Run” yg bermaksud Rumah generasi baru

Diorang semua hidup dalam rumah guna military rule...xsure la pulak kalau diorg kena kawat siang malam (kena interview pak cik ni lebih nnt..)..Semua isteri pak cik Ziona tido dalam satu dorm yang besar..Isteri pertama of coz la Bos besar dalam umah tu..


Ziona Chan Beds


Pak cik Ziona ni bagi semua anak-anak lelaki die kawin banyak isteri..(org laki dok sengih2 la tu..)


Rumah diorg ni dilengkapi dengan..Sekolah, bilik bertukanng, reban ayam, kandang babi, taman permainan, kebun sayur-sayuran and sawah padi..Dalam sehari..diorg semua ni makan almost 30 ekor ayam + 132 ketul ubi kentang + 100 kilo beras ( macam nak masak utk satu asrama sekolah ja kan?)


Food for thought ... women with the ingredients to make dinner for the 181 family members


Dalam berita tu ckp..Pak cik Ziona ni sangatlah berbangga dengan apa yang dia ada sekarang..of coz la kan..sampai 39 org isteri..setahun die kawin 10 org isteri..tah2 pasni bertambah lagi..umo bru jer 67 tahun..hebat2..


Camne la diorg ni leh hidup ramai-ramai dlm satu rumah kan? kalau senario skrg..bila dh besar semua nak duduk rumah sendiri..I wonder kalau ramai orang muda (bukan Islam) ada motto hidup yang sama mcm pak cik nie..hmmm..you all rase camne??





Thanks for reading

19 comments:

IJAT360 said...

apakah rahsia pak cik ni sehinggakan boleh melawan 39 orang isteri beliau..hihi..

mr.blackcat said...

wahhh!!!nak kawin ramai la cam ni!!!wahahaha....ops...telebih sudah~~~

Adii NakHeran said...

hehee,, tongkat ali ni,,, hahaha

penyejuk hati said...

ijat: gi india interview pak cik nie..die ayat guna surat cinta je..hebat2..

en kucing: awk 4 org je..xleh lebih..angan2 mat jenin tul..hehe

penyejuk hati said...

adi: tongkat ali india mari kot..hehe

Muhammadnuraizuddin said...

fuh, terpegun seketika..ihih


if ada masa, jemputlah ke http://zudientstory.blogspot.com

Hanis MY said...

ya ampun....pengsan! tak sanggup la huhu...

khairul hisyam said...

nampak awet muda je pakcik ni. hehehe

widda said...

ya allah..biaq btoi..

salam... saya follower baru awak..free2 singgah2 ler yer!!

sitinurulafiah said...

waaa, pacik nih mmg hebat laaa! :D

maya said...

mak ai...memang macam nak wat asrama jer...tak gaduh2 plak kan...dan tak kene AIDS pulak...hehehe...

steps said...

aiii sarah ni, mcm seronok je ngn cerita ni......hehehehe

qyqa said...

mak aih..
pkcik oiiihhhh..
bagi la can kat org len..
smpai 39 plak..
hahaha

nurul ain (khan) said...

istri2 dia tido skali?? au au..
pastu malam jumaat cam na? kena layan 39 istri skali gus ka??? hahahhaha
ops..dia non muslim ae..kahkah XD

raider150 said...

power org tua nie..brp tong dia mkn madu nie....ramai...tu

Syazwani Jalal said...

Dasyat!
Amat menarik maaaa..
Heehehhe.. perh 39 bini??

penyejuk hati said...

thanks for ur comment..isteri die ambik turn tido ngan die setiap mlm..tak gaduh2 pun..bagus tul (^_^)

i am S!L4H.. said...

gilerrrrr btol...

yaya_flanella said...

omjayyy~ XD

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...