laluan iklan

Saturday, 26 February 2011

Life in colour..

Share

Kan best kalau kehidupan kita ni leh ditunekan ikut warna yang kita suka? teringat zaman kecik-kecik dlu..Selalu ingat kalau orang buta warna mesti dia nampak semua dalam hitam putih..mcm cita p.ramlee dulu..Lps tu kalau mata biru, semua die nmpak wane biru..Bila dah besar..then blajar subject BIOLOGY..baru tau rupanya warna mata tak mempengaruhi pun apa yang kita nampak..tapi cahaya mempengaruhi warna..( Ape aku merepek ni..tetiba masuk subject Fizik lak.)

Ok lah..jom kita tengok pic-pic kehidupan dalam warna…its something yg kita xdapat tgk hari-hari..ni pic betul-betul..bkn edit..(^_^)

Life in colour: RED

Photo: Water in a red creek bed

Iron-rich Creek Bed, Canada..Batu tu diselaputi Iron..@ Fe dlm periodic table yer kanak-kanak..

Photo: Red sea oats and storm clouds

Sea Oats @ Oat laut, USA..lalang ni halang pasir dari form bukit-bukit pasir..

Photo: A maple tree with red leaves

Maple leaves..

Photo: Taiwanese children with red umbrellas

School Children in umbrella, Taiwan

Life in colour: PURPLE

Photo: Polar bears at sunset

Polar bears at twilight, Canada..Dah bnyak polar bear mati sebab climax change..sedih2

Photo: Purple sea star

This one my favourite..Purple sea star, Indonesia..Tapak sulaiman bkn ikan ye adik..

Photo: Joshua tree under purple sky

Joshua tree..orang native american mkn biji dgn pucuk pokok ni utk hidup..

Life in colour:  YELLOW

Photo: Close-up of a sunflower

Sunflower

Photo: Yellow snake

Eyelash Viper..ular kapak

Photo: Yellow caterpillar

Spicebush Swollow tail Caterpillar..ulat bulu ni akan tunjukkan corak mata tu utk takutkan pemangsa..:)

Okeh..tu je la sarah nak kongsi..nak tgk lagi leh la tengok kat website national geographic yer

So, pegi mane-mane lps ni bawak la camera sekali..mane tau gambar yang kita ambik biasa-biasa je leh jadi something special utk orang lain..xpun leh menang award dalam contest kat blog org lain..(^_^)

Cameras don't take pictures, photographers do!


Thanks for reading

10 comments:

mr.blackcat said...

chantek!!!

steps said...

(Cameras don't take pictures, photographers do!) abis camera buat apa? hehehe :)

penyejuk hati said...

thanks cat..
steps: cameras are just another artist's tool (^_^)

steps said...

good answer.... :)

kay_are said...

memang warna warni.. gambar pun cantik je =)

C-Tie said...

cantik!! terutamanya gmbr yg wrna merah 2 smua...my favorite colour..hehe..

warna-warni khidupanku~~~ huhu...

intan.maisarah said...

saya suka warna coklat

penyejuk hati said...

KR: cantik kan? wane wani..(^_^)

Ct: ske gak wane merah..:)

intan: coklat cantik..coklat pun sdap utk dimkn (^_^)

kamarukom said...

"Cameras don't take pictures, photographers do!"
suke!!

tips keluarga harmonis said...

Wow koleksi fotonya sangat menarik dengan karakternya masing-masing....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...