laluan iklan

Saturday, 5 March 2011

Butterflies are ugly betty and ugly duckling

Share

Okeh..seriously tak tau nak letak tajuk macam mana…tapi mmg Sarah tak faham kenapa orang boleh suka rama-rama..Mungkin sebab corak dia cantik, tapi camne korang boleh siap pegang rama-rama tu..apatah lagi masuk dalam butterfly farm..euwww...

Sorry sangat to butterflies lover..bukan nak menghina serangga tak bersalah nie..but that’s what i am..Mottephobic..(fear of butterflies and moths)

Sarah first discovered yg I’m totally terrified by butterflies when I was in standard four..time tu pergi lawatan ke taman rama-rama kt teluk bahang, Penang..I was in a huge farm full of this ugly and scary creatures..First time masuk tu biasalah..excited sangat-sangat..tapi once dah jejak kaki dalam tu..terus cari pintu keluar…super comel bila ada two of friends yg sama-sama jerit.haha

Sejak dari tu..selalu mimpi pelik-peli psal rama-rama…penah sampai kena paksa kawin ngan putera rama-rama..kena mkn ngan rama-rama..(based on true story)..Selalu imagine rama-rama ni ada gigi yg tajam..and perut yg besar…Kalau nampak jer rama-rama ni..confirm sarah akan jerit kuat2, lari lintang pukang, panic…then akan sesak nafas..(gain..based on true story)..Even gambar die pun menakutkan..I dont really mind of the fake one..mcm klip rambut rama-rama..or corak rama-rama..mcm cantik jer..tp kalau rama-rama betul dlm bilik..sarah tak masuk dah bilik tu..sampai 100% confirm rama-rama tu dah hilang..

Cantik je kalau tengok sekali imbas..tapi kalau zoom in betul-betul….see the dusty powdery wings they have..and the way they crawl on your skin..Scary!!! Get them away from me..geli ar…

Okeh…no more pictures of butterfly..I rather kill myself a thousand time dprd masuk dlm taman rama-rama tu..NO WAY!!

I guess its normal for someone to feel that way..and setiap orang dlm dunia ni ade kekurangan masing-masing..Bukan Sarah tak pernah cuba untuk buang rasa takut ni..tapi mmg tak boleh gak..Kadang-kadang pelik gak, mcm xde sebab nak takut dgn rama-rama ni..they’re harmless pun..entah la..mmg dah takdir hidup kot..redha je la :)

 

But

I know someone who are scared of butterfly too…

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

PATRICK

15462_1108382924903_1686731479_226633_3878178_n

Sebab satu episode tu jer..ramai giler org takut ngan butterfly..hehe…majority kanak-kanak lak tu..

that’s why citer spongebob ni tak direkem pada bdk-bdk bawah 3 thn..kalau tak bila dah besar jadi mcm SARAH..LOL

Ade sape-sape yg takut rama-rama tak? or other insects??

dont worry k…u’re not alone..

(^_^)

 

 

 

p/s: kami dah cita ni..ampa jgn pi ambik rama-rama bagi kami takut paih ni na…kesian kat kami tau tak…bukan kami mintak jadi camni…


Thanks for reading

11 comments:

mr.blackcat said...

kalau takut kat cokelet???cam ne plak??

penyejuk hati said...

itu kes berat tu..mmg kena jmpa pakar ar..mayb Am takut gemok kot..hehe

steps said...

????.....ermmm.....:(

penyejuk hati said...

nape awk sedih? sy ade silap ckp ke? :(

r-5 said...

hahaha! rama-rama cantik! napa fobia? mimpi tu cuma mainan tidor ja, takde nye rama-rama tu ada gigi tajam. ni mesti banyak tok crita kartun ni. haha

qyqa said...

oooooo..
k.sarah takut rama2????
qyqa tak suka cicak!!!!!!

padle said...

agak2 kucing takot x?

kay_are said...

takut kat rerama?? ni pelik ni.. hee

penyejuk hati said...

qyqa: haah sngt geli ngan rama2..qyqa sama ngan kzen akak..die takut giler kt cicak.(^_^)

padle: pndai pun.takut gak..takut kna cakar.

KR: mmg pelik..xske2..

pika pikah said...

im blogwalking. senang2 visit la my blog. banyak sembang2 psl macam2. mostly psl mutiara hati utk prmpuan, n how I whine about my job as an English teacher lol. ;) and I have pre-loved items sale coming soon so do check it out! bnyk baju nk jual habes.

here is the link: http://pikapikah.blogspot.com/

NaniE said...

sayap dia beracun,kan..?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...