laluan iklan

Friday, 4 March 2011

Meeting with Dato

Share

Salam semua,

Semalam Sarah and all PGCE student yg lain ada meeting ngan Dato Neville Green..panggil 'Neville' je la..xpe ke ek?? panggil dato-dato ni ngan first name die? harap-harap tak kena saman or masuk court nnt...Kalau kat mesia isu ni kan sensitip sikit..(u know what i mean kan??)...Tadi ktorg relax jer panggil nama depan die..hehe...Dato' Neville ni actually Chairman British Malaysian society..orang British..tp dpt pangkat Dato dari Malaysia..

DSC_0903

So, Dato kenal la semua org2 penting dlm kerajaan..Rasenya die hafal semua nama menteri dalam kementerian tu lebih dari sarah sendiri..oh! dimana harus ku letak wajahku ini?? xpe2..nnt lama-lama kena tau gak..biasalah..keja ngan 'gomen' nnt..(^_^)

DSC_0899

Nama je 'meeting' tapi xde la formal sangat2..relax-relax je sambil minum kopi ngan Dato ni..sembang-sembang psal 'ape-ape je'..Sronok bila sembang dgn org berpengalaman ni..bnyak benda boleh kongsi..And Seronok bila dpt dgr orang lain bercerita pasal negara kita..Setakat ni semua confirm suka ar Mesia..terutama makanan, cuaca , org Msia..and of coz 'hutan tropical' kita..

 

kpm2

Semangat giler kami..so pakai la baju kurung lawa-lawa..mesti la nak bawa imej baik untuk negara..Blajar luar negara ni considered duta kecil gak..apa kita buat reflect orang-orang kita.. Kat belakang pic tu of coz la running track..bangunan belakang tu lak hall utk student..mcm asrama pelajar gak..tapi kami semua dok rumah jer sebab lagi jimat..

DSC_0932 

DSC_0934

Sape-sape nak masuk matrik pasni..leh ar jumpa semua bakal-bakal lecturer matrik ni…(^_^)

DSC_1004

Pengajaran hari ini: Banyak yang kita leh belajar bila bersembang dgn orang–orang yg lebih berpengalaman and also, di mana saja kita berada..kita bukan jer bawa imej diri kita, tapi imej mereka-mereka disekeliling kita jugak..leh jadi keluarga kita and jugak negara kita (^_^)


Thanks for reading

10 comments:

amir aizat said...

waaa best nye!!

IJAT360 said...

sarah..omputeh tu geti cakap bahsa melayu tak? hi2

penyejuk hati said...

amir: best sangat.sebab ade matahari..(^_^)

ijat: bleh skit2..die faham arabic..siap leh baca jawi lg..hebat2

Yaya said...

Dulu, Kalo borak dengan orang putih, mesti diaorang bangga dengan KLCC, then asyik cerita psal Tun Dr Mahathir :)

Suma tau KLCC, KLIA, PUTRAJAYA sbb Tun Dr Mahathir.
Im very proud to be malaysian!

padle said...

ok,gtau name menteri kerja raya?

kamarukom said...

very the like tgk sarah pki bju kurung hitam tu! :)
igtkn nk buat mcm video maria elena "date wif dato'" tu hehe :p

qyqa said...

btol!!!
ingatkan nak bt vid cam kak maghia..hehehe

penyejuk hati said...

yaya:u're right bout that.and i'm proud to be Malaysian too..(^_^)

padle: serius sy xtau..google jap..Y.B. Dato' Shaziman bin Abu Mansor..hehe

kamal&dato: thanks..sy xde 'dato' lg..dato Neville ni je sy sudi jmpe sy..:)

mr.blackcat said...

huh....

kamarukom said...

wah2..xbrdatok lg rupenye hahak...sile2 ye pembace sekalian..cik kening ni masih tidak brdato! hahak :p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...