laluan iklan

Tuesday, 1 March 2011

Ops BABI 2011

Share Salam semua..

haa....nampak tak tajuk tu?? ni bukan promo operasi membanteras babi-babi aka khinzir sedunia tau..tapi adalah utk nak bg tau sarah kena 'bedah pig' or istilah omputihnya ..'dissect seekor babi'..besar mana tak tau la...huhu..

Babi pun makhluk Allah gak..x baik membenci die..


Masuk harini dah 2 hari sarah masuk sekolah...Alhamdulillah semua org baik-baik kat sekolah..mentor sarah pun sangat banyak membantu..farid ngan yusri ( kwn2 seangkatan) pun bnyak share pendapat diorg..berkat doa kwn2 blogger gak..everything was ok at the moment...

Nak citer...tadi time lepak ngan cikgu-cikgu kat situ..masuklah topik science week,  which will be held in 2 weeks time. Tak pernah lagi la tgk camne minggu sains kat sni..tp bak kata cikgu-cikgu tu diorg akan display ular, tarantula and other exotic animals..bestnye...(cikgu lak yg excited lebih )


tema tahun ni 'tropical forest'..waktu dengar tu rasa best giler..ala2 hutan kat mesia gitu..pastu mentor sarah,Mrs Carol pun mengoffer la utk join science week utk subject 'BIOLOGY'..ape lagi kalau bukan dissect babi..die xde la paksa utk buat sebab die tau org Islam xleh pgg babi..lg pun babi kat sni murah skit..but dont worry..time nk dissect nanti pakai sarung tangan...

Apa pendapat korang ek mengenai isu ini?? meh bg pndapat meh...
- boleh tak kalau tujuan die utk study?
- berdosakah saya?
- kena samak la kan..?
- If u are in my situation..what will u do?



Thanks for reading

19 comments:

mr.blackcat said...

wat je..pas tu samak...bukan dose pon...

kay_are said...

xtau r nak bagi pendapat camne.. xtau ni.. pape pun gud cepat sesuaikan diri kat sane.. tropical forest, tarantula.. kem salam kat spiderman ye =P

Fiq Poseurley said...

itu utk tujuan study..... lepas habis tu samak.... kalau jadi sarah buat je..... sbb kita bukan saja2 pegang.....tp make sure bila dh habis tu samak betul2......

Fathlea H said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

http://www.youtube.com/watch?v=ZYKLI9G58QA&feature=related

qyqa said...

tough juga ni nak bagi pndapat..
hehehehehe..

tp nak cakap gud luck lah...
=)
chaiyok2 kak

Yaya said...

Wahhhh, mencabar jugak ehhhh!!

KHRLHSYM said...

babi banyak kegunaan tau. untuk perubatan. :P sebenarnya tak salah kalo pegang yang penting kita samak tu je :)

bestnya ada exotic animal.

selipar biru said...

gambar tarantula tu ngeriii

mr.blackcat said...

pakai glove cara terbaik....
tak yah samak...buang je glove tu...
haaaaaaa....
kan senang~~~wink wink!!

kamarukom said...

pada pendapat saya,
samak je mrs Carol tu
hahaha

penyejuk hati said...

KR..okeh..kalau spiderman singgah situ..sy smpaikan salam awk..hehe

Fiq:thank u..baik bos!

Fathlea:okeh..kalau dh tdesak sngt bru sy tolong kot..mayb tgk2 je bdk2 tu wat keja.

A: ur video do help me alots

qyqa:thank u sis (^_^)

penyejuk hati said...

yaya:sngt..mencabar..tp kna lalui gakk.huhu

KHRL:okeh..bestkan..xsabar nk pgg tarantula tu..

s.biru: tp mcm best kan..hehe

kucing:baiklah.lg pun pkai lab coat..

kamal:baik samak satu kelas terus...hehe

eintan nurfuzie said...

salam...
boleh..untuk stady n klu kita mmg dlm alam pekerjaan yg memerlukan bedah babi..
sy sbnrnya pembantu veterinar
so ia x bedosa..yg penting niat 2..
so pastu kena la samak...2 yg islam ajar kan
if i in ur situation, saya kena buat la...sbb 2 tugas sy..klu de wabak lagi la...masa 2 x dh x pk pe2..yg penting tugas selesai..nyawa org di tangan kita.

apak cikidong said...

xde option ke utk tidak membedahnya... :D

padle said...

xde salahnye..bukan nk makan pon babi tu kan...

TaufiqHafiidh said...

pegang babi lebih elok dari kita pegang seorang yang bukan muhrim ....

ps:'babi pun makhluk Allah'

hakimpenyu said...

pasal najisnya babi ada saya sebut dalam blog saya http://hakimpenyu.blogspot.com/2011/01/najisnya-anjing-perbezaan-para-ulama.html

jual kebun sengon said...

Mampir nich...
menarik sekali blog anda, dan saya sangat suka..
Salam....
oh ya ada sedikit info nich tentang bibit jabon dan kayu jabon semoga bermanfaat...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...