laluan iklan

Thursday, 21 April 2011

Iphone5..hanya di Stonehenge

Share

Kalau jln2 kat UK ni memanjang tgk batu..bangunan..serpihan batu2 ukiran…batu putih, batu merah..baju bulat,batu tajam…batu besar,batu kecik..mcm2 batu la senang citer…Tapi kali ni sarah gi tgk batu special skit..Salah satu 7 wonders of the world for the 19th century..…(^_^)

stone 

Kawasan stonehenge ni agak jauh ke pedalaman..so better pergi ngan kereta or take a bus tour pg sana..dlm 25pound pergi balik + entrance fee..murah kan..(^_^)

Once dah masuk situ..semua org akan dapat iphone4 sorg satu..hehe…baguskan,bayar 25pound dpt iphone5…rugi tak pg situ..

DSC_0041

Ramai giler org dtg tgk batu nie..siap ada wat picnik lg..wat assigment skolah lah…

DSC_0132

Merenung masa depan sambil mendengar audio recording melalu iphone5 special..

DSC_0128

Ni la iphone5 stonehenge yg sarah maksudkan…besar kan? Senang nak bawa ke mana2..:P

DSC_0193

Depan pintu masuk..

 

Lepas jalan2 kat stonehenge tu..mmg tak sah la kalau tak gi makan…kali ni, kami pilih utk makan kat restoren TUKDIN..Memamg terbaik la mee bandung die..Sarah cuba mee mamak..kalau kat msia, mee mamak mmg hawker food favourite la..just mee mamak kat TUKDIN ni  tak memuaskan hati sarah sangt sbb kuah kacang banyak sangt..rasa macam mee kuah kacang lak..

cincau soya

Lega dapat minum ayaq lengkong..bukan longkang tau!

DSC_0212

Mee kuah kacang

okeh..tu je la..Saja nak tunjuk batu misteri ni…mmg sangat2 pelik dan teruja bila tgk batu ni..sebab sampai skrg org tak dapat teka motif sebenar diorg bina stonehenge ni…tetiba je terbina tgh2 ladang..jauh dari penempatan manusia..Sedih jugak bila manusia ambik batu ni utk keuntungan masing2..wat souvenir and jual dgn harga yg mahal..mgkin batu ni nampak tak bernilai pada sesetengan org..tp bnyak je pngajaran yg boleh kita ambik dari hasil2 tinggalan sejarah nie..

Okeh.have a nice day everyone!


Thanks for reading

7 comments:

steps said...

i phone la sgt........ dh semua org ambik wat souvenir, sarah ambik la yg besar tu bwk balik......hehehe

IJAT360 said...

mesti best kan dok kat negeri omputeh..^^

penyejuk hati said...

steps: iphone5 la tu..hihi..kalau leh nk ambik jer..tp biarlah bg generasi lain dpt tgk gak..(^_^)

ijat:best..tp dh nk balik msia pun..sob sob..

KHRLHSYM said...

bestnya mahu juga pergi kesana. teringin tapi nak buat macamana tiada rezeki -.-

AyyU KamaZ said...

beshnyer uk! thank visit my blog.^-^

Pijahh' de-Arr said...

wahh pergi dkt stonehenge..~~

teringin sngt nk pergi sana..~~

kay_are said...

haa?? dapat iphone?? bagi pinjam ke amek terus?? biar betul? camtu nak gak 1 iphone.. sarah blanje leh tak? =P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...