laluan iklan

Sunday, 10 April 2011

Kehadiran Aqidah & Hidayah menyejukkan hatiku..

Share



Alhamdulillah…ternyata kehadiran mereka telah mengubat kerinduan di hatiku..Indah nama seindah tuan punya nama..Tu la nama 2 org adik junior dari Birmingham yg dtg melawat kami di 123 Standard Road..Sorry yer adik2, rumah kitorg agak pedalaman, sejam setengah naik tube dari central London..Takpe jalan lebih sikit..Bleh bakar lemak..:P
qiqi dayah
Seronoknya berjalan2 LAGI smlm..( KR..kalau baca ni jgn jeles yer). Semlm sarah bawa adik berjalan2 sekitar whitechapel, kat sni ala2 pasar malam kat Msia..tp bukak time siang jer..mcm2 la jual, dari mknn and bahan mentah sampai la baju2 and tudung…mostly orang muslim yg meniaga kat sni..banyak lah jual jubah2 yg cantik and murah..(^_^)sarah
Posing dlu depan umah..
acton town2
Acton town tube station
Time sampai tube lak masalah..almost 2 jam gak for us to reach whitechapel..sampai2 terus gi makan chinese buffet kat situ..
DSC_1123 Ni baru pinggan pertama…ada sup and mkn2 lain menyusul..Sarah rasa fail la bab mkn buffet ni..perut mcm xleh nk mkn bnyak sangat..mak ckp ‘perut kecik’..anyway, thank you so much hanida sbb belanja mkn…

Sarah beli jubah sepasang and niqab..saje nak menambah koleksi jubah..Lepas semua org dh puas hati shopping..Its time to say good bye to both of them..sob sob..sedih gak la time diorg nak balik..sebab dh lama x jumpa kan..Time tgh tinggu train sempat lagi kami mkn donut krispy kreme..Kali ni credit to Aqidah for the treat..oh and also hidayah for the milkshake yg tertinggal dlm fridge..Murah rezeki sarah smlm..mkn semua org belanja..thank you so much girls..
DSC_1130 Dengan donut pun nak bergambar..:)






DSC_1142
Qied,kak nida and dayah..through the window…(^_^)
Lepas hantar adik2 balik kt train station…terasa mcm nak duduk2 tepi sungai Thames and menikmati permandangan indah di situ…skema lak ayat…Tetiba rasa sejuk lak kat situ..dah la pakai cardigan jer..so xleh la nk duduk lama2..Teringat pulak mak dgn abah pernah bergambar kat situ..tetiba rasa rindu..beratahan sarah nabila..2 bulan je lg!!
DSC_1197 Tower bridge, London
Nota kaki: to adik2 junior kat birmingham..study rajin2 yer..Akak selalu doakan kejayaan korg..bertahan skit jer lagi..pas exam, bersuka ria lah korg..andai berkesempatan kita jumpa lg..kalau xsmpat jmpa kt sni..kita jmpa kt malaysia nnt okeh..Good luck for ur exam!! (^_^)








Thanks for reading

16 comments:

KHRLHSYM said...

1st!! hehehe

KHRLHSYM said...

bestnya. kamu pun rajin-rajin study :) dan kamu memang hebat :)

penyejuk hati said...

Tima kasih...baik!pasni kna study rajin2 sbb nk jd hebat :)

sweethOneY said...

bestnyaaa jalan2 dan makan2 :D

murni said...

oh rindu my adik2. sorii takde kt rumah:(

areina said...

huhu.kami pun rindu kat akak2 smue.mai la dtg sni!cuak nak exam!!

qyqa said...

besnya berjalan kak..
hehehe

zahraa said...

thanks kak sarah dan ahli2 rumah..
nasi tomato superb :)
seronok sgt walaupun byk dugaan.haha.
iAllah,saling doa each other k..
jumpa dkt malaysia nnt :)

p/s:smg akak ngn kak nida dpt jodoh yg baik.ameen :)

chunna said...

wahhh... dah seniorr gtu. baik ye ngan junior? sy yg kt mesia ni xdela
smpai kuar lepak ngan para junior. juz tukar notes n ajar2 ckit je. seronok lak tengok sarah n adik2 ni semua=)

kay_are said...

x jeles pun!! huh! saje je kan.. xpe2.. nanti kite pakse sarah bawak kte dating kat situ.. =P hee.. 2 bulan je lagi? pastu balik malaysia r ye.. waah.. camtu pas 2 bulan leh r kte g cari mask baru same2 kan? ^^

Yaya said...

Sarahh, cantik pict yang kat donut tu, kreatiflaaa!!!

penyejuk hati said...

s.honey:thanks ^_^

murni:its ok..thanks for the kak batik..

f.areina: good luck exam.insyaAllah ada masa akak gi sana.^_^

qyqa:best jgk..nnt leh kite jln sama2 lak..:)

zahra:amin..thanks for mallow twist tu..good luck exam

penyejuk hati said...

chunna:ktorg rapat sbb tu je family ktorg ade kt sni..susah sng sama2.^_^

KR:eleh..jeles la tu..xnk ngaku lak..
bleh jer..KR nk blnja sarah mask kan..thnx u..thnx u..

yaya:thanks..kebetulan je tu..tunggu train x smpai2..smpat lg bgambar ^_^

[h][i][D][a][Y][a][H] said...

sweetnye berjumpe dgn kakak2 senior..T___T, rasa rindu kat zaman fes year dulu..huhu, ada kakak2 sume.btw tq kak sarah bawak kami jalan2 n hantar kami sampai euston. Bukan takat tu je, malah melambai-lambai kami ( terasa macam drama tamil bila ada adegan naik train lamabi-lambai).

nak plan datang lagi, iAllah.:)
layanan first class dari semua ahli rumah termasuk kak murni!:)

[h][i][D][a][Y][a][H] said...

akak, nape tak letak aksi 'eh, jangan!'..hehehhehehehhe:P

penyejuk hati said...

hidayah:no problem la semua tu..tharu sngt korg dtg..nnt dtg lg okeh ^_^

haah kan..lupa lak..aksi eh, jgn! tu kna wat lakonan smula...nnt suruh kak nida wat balik..:P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...