laluan iklan

Sunday, 17 April 2011

Meridian Greenwich, London

Share

GRE NICH….SIlent ‘w’…tu la cara nak sebut Greenwich dgn betul…Thanks to cikgu Asmadi sbb ajar sy sebut dgn betul…CIkgu Asmadi kat mana pun xtau la skrg..

2 hari lepas sarah,hanida and lily pg Royal Observatory, Greenwich in London..I’m sure semua org tau psal meridian greenwich line..0 darjah longitude…centre of the world time..Actually trip ni tak dirancang lansung sbb plan sebenar nak pergi stonehenge..tp tetiba tube ada masalah…and ktorg lambat sampai..of coz terlepas bas nak ke stonehenge…Therefore, ktorg decide nak pg greenwich naik DLR tube line..rasanya tube line ni yg paling cantik antara semua..Sebab die overground kot, so senang nak bernafas skit..

Anyway, this place terletak very the atas bukit..so kami kenalah panjat bukit yang tinggi tuh..semput gak la..tp berbaloi..^_^

DSC_1213 With lily time nak turun bukit..

DSC_1200

Depan pintu masuk Royal Observatory..nak masuk kena beli tiket..dlm 7.50pound for student which valid for one year..org yg minat pasal ‘time’ and astronomy mmg kena pg la tempat nie..sangat2 menarik..some part of the show room free jer…

Ada giant telescope,educational activity utk kanak-kanak and also brg2 bersejarah..disebabkan sarah tak minat sejarah sangat..asyik menguap jer dlm tu, dah la gelap,rasa mcm nak tido jer..Zzz

time tgh main game2 yg ada kat situ..Kami bertiga try untuk launch rocket sendiri..So,kenalah fikir brg apa nk bawa gi angkasa nnt..malangnya mission kami gagal..akibat muatan yg terlalu berat…ye la..mane leh bawak satu dua baju gi sane..kalau bleh nak angkut satu almari skali..( naik kapal terbang balik msia pun slalu terlebih berat…ni apatah lg nak pg angkasa lepas berthn2..) ^_^

kl 

Spotted..Kuala Lumpur was there next to Singapore..Ramai jugak org bergambar dengan nama negara masing..siap landing2 pun ade..Tapi one thing yang sarah tak leh trima is ada pokok kat tepi tempat tulis nama2 tu..and banyak gile burung melepas di situ..euww

with them 

Dua hari berjalan dengan kakak dua org ni mmg sangat2 happening..Thanks u so much girls..^_^

The park around the observatory is charming and relaxing.so sngt rugilah kalau tak bergambar ka situ..

This park is also a great spot utk sesapa yg nak picnik2 or dating2..

gila

Gambar solo dulu…

-

-

Baru gambar berkumpulan :P

 

gelimat

“Sarah..sarah..jom kita ambik gambar kat pokok…”  -hanida-

“jom………lily tolong ambik gambar ktorg” –sarah-

“hanida nampak kecik dalam gambar” -lily-

^_^

 

Leh teka kot sapa budak kecik dalam gambar tu..hehe

jgn marah yer nida..:P

Daaa…

 

Next entry-----> Stonehenge


Thanks for reading

7 comments:

NiDa said...

sbb dialog dia comel..so km x marah (^_^)

qyqa said...

^
^
^
k.nida x marah pon ni kat komen atas..hahaha

gambar kak sarah yg sensorang tu sgt nice...ada mksud tersirat eh..lalala~~~

Far8 budak baik said...

pic kau lawa lahhhh..
weh wehh..gren wish tu separuh gelap separuh cerahh kahh???haha

kay_are said...

keje jenjalan je.. nyampah i! xnak komen leh tak? asyik bagi jeles je..sampai ati T_T sarah jenjalan, yang sini, keje je.. uhuk

padle said...

macam penah dengar name tempat ni..kat buku geografi rasenye...

armando_et said...

bestnyaaa...

RaNiA said...

gre nich ye...thanks..;-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...