laluan iklan

Sunday, 24 April 2011

The Reds: You’ll never walk alone

Share

Nampak tajuk entry kat atas?? Peminat bola for sure pernah dgr tajuk lagu ni…Tak lain tak bukan lagu team bola Liverpool FC…^_^

Selasa lepas sarah and hanida pg Liverpool..saja jln2 sana..mmg dah lama teringin nak gi sana…5 jam by bus..Bila dah sampai Liverpool ni mmg tak sah la kalau tak gi ANFIELD stadium..kan2..Ktorg naik bas from city centre to Anfield..Ada la dalam 10-20 minutes camtu…For those yang tak pernah sampai lg..meh sarah bawa you all on my mini tours to Anfield stadium.

DSC_0120

Dalam banyak2 stadium yg sarah pernah sampai..Tiket stadium ni je la yg paling simple,kertas resit biasa jer..tp tour dalam stadium tu sangat tak mengecewakan..because nak masuk museum die free and diorg bg bnyak masa utk bergambar..tour guide die pun muda-muda and handsome belaka ^_^

DSC_0123 Mula-mula masuk stadium ktorg diberi penerangan ringkas about sejarah penumbuhan Liverpool F.C and kenal2 skit dgn org2 penting team ni..Then, ktorg dibawa masuk dlm press room..bilik ni sangat la kecik and simple..beza sangat dengan press room football team lain..

DSC_0048

Then ktorg dapat tgk players’ changing room..guess what? bilik ni tak berubah sangat dari awal penumbuhan sampailah skrg..mmg diorg nak kekalkan dalam bentuk asal..bg semua player dapat feel yg sama..one other great thing is semua player disusun ikut position masing2..sbb coach taknak player sembang2 kosong..menarik kan? mmg patut pg tgk sndiri…

team2

liverpool

Once dah puas bergambar kt sini..tibalah masa utk masuk padang..Mcm biasa rules bila tour stadium..jgn sentuh rumput..only player and staff je bleh..mmg sangat cantik padang kt Anfield ni..

berdua

With hanida

 DSC_0178DSC_0067

DSC_0070

Capacity stadium: 45 276

cup

Ni la trophy eufa yg Liverpool dpt simpan lepas menang uefa cup in 2005.. Dari awal tour sampailah akhir tour..pakcik tour guide tu asyik dok ckp psal UEFA cup nie jer..Kira banggalah dapat simpan satu kat Anfield..^_^

Basically tu je la tour kita kat Anfield  stadium ni..Pasni tour stadium kat Malaysia lak..TAke Care!!

vote

p/s: jgn lupa vote mata sarah ok! klik LIKE utk vote..thank u so much everyone!

link to the website -----> klik sini


Thanks for reading

8 comments:

RaraPuing said...

salam rara blog sini :)
nice blog babe. wah g oversea beshnyer.
rara ni entah bila la dapat g sano haa. hee

rajin singgah my blog oke :))

http://puingcinta.blogspot.com/

steps said...

:)

miss lyzeer said...

jelesnya

PENIN said...

nice blog.. jgan la tour stadium kat Malaysia.. hihi... trngin nk pgi gak ar sna.. hehe.. nak tgok stamford bridge gan wembley.. hihii...

KHRLHSYM said...

wah =.= terima kasih info yang sangat berguna. jeles* :(

padle said...

...............................................................................................................................jelez!!!

kay_are said...

dah masuk blik liverpool lak.. nasib liverpool je.. kalau man u.. memang saje je sarah wat jeles lagi ni.. nak g gak!! T_T

aku musafir iman said...

salam.. wah sronoknya dapat tgok anfield.... sy peminat fanatik liverpool xpenah lg menjejakkan kaki di bumi liverpool ni... ermmm blom ade rezki lg.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...