laluan iklan

Friday, 29 July 2011

Apple crumble with vanilla custard sauce

Share Wink Wink..

Harini tengok ramai lak member SMUC letak status pasal surat kerja yang tak sampai-sampai lagi..
kalau tak yah hantar terus leh tak? tak pun lepas raya nanti ke... start kerja time bulan puasa sure letih..(alasan semata-mata je ni..padahal nak lari dari bagi duit raya kat bdk-bdk kecik) ^_^


Bila teringat SMUC...teringat la time blajar kat UK..teringat skolah st mark yg sarah pernah ngajar dulu..masalahnya sekarang bukan teringat bdk2 or cikgu2...tapi teringat apple crumble yg sarah slalu makan kat kantin skolah dulu..

Bila dah mengidam tapi malas nak keluar...memang kena cuba masak sendiri la kat rumah..actually ni first time sarah masak apple crumble..selalu kat UK, time takde sekolah tapi teringin gak nak makan...beli ja yang frozen kat kedai.

Apple crumble with custard sauce

Sorang makan pun cukup


Topping nampak gelap sikit sebab sarah guna instant oat with chocolate..normally people just add oat biasa jer...Apple crumble ni sangat senang untuk dibuat..

So, lepas ni sesiapa yang terfikir nak masak apa for dessert..leh la wat Apple crumble nie...^_^

For the recipe..leh refer to this website or from jamie oliver's recipe..

Selamat mencuba!!


Makan apple sangat baik untuk kesihatan..kaya dengan vitamin C and kaya dengan sumber mineral penting untuk tubuh badan kita

'An apple a day keeps the doctor away'


Thanks for reading

2 comments:

Fathiah Jasni said...

rajinnye cik sarah comel ni.. :)

padle said...

bulan puase ni rase lapar lak tgk gamba2 mknn tu..

salam ramadan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...