laluan iklan

Thursday, 4 August 2011

Muka aku dalam paper the star

Share wink wink,

Wah tajuk..bukan main lagi nyah...

bak kata adik bongsu sarah..'kakak excited mcm first time masuk paper'..Actually sarah ni bukan la artis yang muka always terpampang kat dalam paper..ni pun kali kedua muka masuk paper the star..First time masa sekolah rendah dulu, masuk section education..cikgu pilih sarah untuk wakil ambik gambar..time kena panggil mmg cuak abis la..mana taknya, pengawas cakap guru besar panggil..

Sampai je dekat bilik guru besar..die bagi surat khabar,or dalam bahasa pasarnya 'paper' sorang satu..ada la dalam 5 org student lain time tu..Pelik jugak..kenapalah guru besar bagi paper..pastu suruh duduk kat tangga..kami budak-budak ni mana la nak tau kenapa..ikut je arahan guru besar..(baik jugak aku ni time kecik kecik dulu )

Lepas duduk baru la guru besar bagi  tau ada orang nak ambik gambar..then apa lagi..disuruhnya kami ni berlakon baca paper..time dulu kan paper style page besar..kami ni pun buat-buat semangat baca sampai tertutup la muka..pastu 'abg' photographer suruh rendahkan sikit paper tu bagi nampak muka..


Tapi sayang.sarah tak ingat kat mana sarah letak keratan akhbar tu..muka baik je baca paper the star..padahal takde la suka baca paper pun..cepat tul masa berlalu..

Hari rabu lepas,Muka sarah terpampang la dalam paper..bukan salam perantaun..tapi gambar time belajar kat st mary's dulu..thanks to 'her' yg bg tau..apa lagi..terus call abah mintak belikan paper the star kul 11.30mlm..fuh..nasib baik ada lagi kat kedai..

Jangan tnya la berita ni pasal apa..sebab sarah tak baca pun..bukak jer paper tengok pic ok ke tak? hihi

rasa-rasa mana satu sarah ek??

Tak sangka lak masuk dalam section education sekali lagi..Alhamdulillah, berjaya jugak sarah tamatkan pengajian sampai peringkat ijazah..InsyaAllah kalau ada rezeki nak sambung belajar lagi..

Ilmu Allah tu kan sangat luas..maka tuntutlah ilmu seluas-luasnya,amalkan ilmu tersebut dan sebarkanlah ilmu tersebut..^_^

p/s-rindu pulak angin uk, rindu nak jadi student balik..

Thanks for reading

7 comments:

mr_right said...

bestnye da grad><
mr right ade lagi due tahun nak abiskan degree. heh

CONTEST BERSAMA SI MANJA MR RIGHT

NAK JADI BLOGGER KENA ADE IDENTITI SENDIRI

apple said...

hohoho.... tahun depan hbis stdy^^
http://inside-black-apple.blogspot.com/

saya_arief said...

mintak signn..
;p

RaNiA said...

bagus semangat awak tue..selagi terdaya belajar la lagi..kalau boleh sampai dpt phd..insyaallah..

world of my own said...

haha bestnya! kitorang dulu tak masuk pun :P

padle said...

fuisyooo..taim kcik2 pon padle pnah msk the star gak,sbb menang ptandingan reka cipta...^^

Cik Miera said...

yang tu,, yang tu.. dh nmpak dah muka dia dlm paper.. hehe *bajet nmpak lak*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...