laluan iklan

Monday, 19 December 2011

Bulan Mengawan

Share

Hello people!

As we all know…bulan 12 ni adalah bulan yg paling disukai oleh sesetengah golongan manusia..terutamanya budak-budak sekolah and pasangan pengantin,tapi bulan 12 ni jugaklah bulan yang tak beberapa digemari sesetengah golangan manusia..mana taknya bulan.. 12 ni la bulan nak tutup akaun,keja banyak sebab cuti sekolah, parents sibuk nak beli baju sekolah anak-anak..bulan nak dapat result PMR..bulan menaikan berat badan makan nasi kenduri dll.

Nampak gayanya, bukan manusia saja yang suka bulan 12 ni..kucing kesayangan sarah yg seekor ni pun bukan main suka bulan 12 ni..pengantin sibuk dengan wedding..si ‘baby’ ni sibuk jugak nak cari pasangan..so, tak salahlah bulan 12 ni dikenali sebagai “bulan mengawan”

baby

Budak gemok ni hilang 2 hari lepas tak tau gi mana..puas mencari setiap tingkat..tak jumpa-jumpa..mak dengan abah yang pada mulanya tak merestui kedatangan baby pun dah mula risau..

Hati ibu mana tak risau anak hilang..lagi-lagi anak yang tak tau bercakap..bak kata mak

‘kalau manusia boleh jugak nak call tanya ada kat mana..’

tapi lagi melucukan bila abah cakap..

’kalau manusia boleh guna gps cari lokasi kucing ni…’

Apapun,Alhamdulillah kul 3 pagi balik jugak anak teruna sarah yang sorang ni..tau pun rumah kat mana..Mak yang tak pernah dukung kucing ni pun bukan main peluk-peluk lagi..abah pun nampak happy sangat..comel la mak dengan abah nie.

Bila bela kucing jantan ni, at one point kena jugak terima yang dia akan pergi cari pasangan sendiri..nak pergi bergaduh dengan kucing-kucing jantan lain..nak pergi explore apa yang patut..

374671_10150410578847236_741137235_8489706_930887842_a

My Baby

**baby ni kucing kampung yang tetiba datang rumah sarah..out of nowhere. But in the end, he became my pet cat..He was a gift from Allah to me…^_^


Thanks for reading

6 comments:

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

hahha.. kucing pon pandai pilih time nak mengawan ek.. haha

nurul ain (khan) said...

ee..baby gatai noh!! -.-

Anonymous said...

hi sarah...lama mghilang...
dh mengajar ke skrg?

penyejuk hati said...

hi..ade je..blom lg..hrp2 2012 ni dh start ngajar :)

Anonymous said...

Amin...;)

kay_are said...

anak kucing.. pun ngaku mak kepada ia? petanda tak sabar nak ade anak sendiri r tu.. ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...