laluan iklan

Saturday, 8 September 2012

Hari Raya

Share

 

Rumah terbuka pun dah tertutup…duit raya pun dah tak bersampul…baju raya pun dah gantung dalam almari..cik sarah nabila baru nak bercerita pasal hari raya..

Rutin Hari Raya

As usual,selalu hari raya kami sekeluarga prefer balik raya di kampung…perlis indera kayangan..sebab suasana beraya disana sangatlah berbeza dengan di bandar..kunjung mengunjung,berlawan bunyi mercun rumah mana yang kuat..dan lain-lain..

Biar gambar je la bercerita..

DSC_0689_副本DSC_0752_副本DSC_0816_副本DSC_0823_副本DSC_0830_副本DSC_0852_副本DSC_0881_副本DSC_0892_副本DSC_0894_副本DSC_0903_副本DSC_0929_副本

 

So basically, petang sebelum raya dah start buat ketupat, rendang and sup daging…semua masak atas arang

malam raya je berperang antara rumah bunga api rumah mana yang paling meriah and mercun sapa yang lebih power..

PAgi raya for sure pergi sembahyang raya, ke kubur arwah nenek ngan tokwan and kunjung mengunjungi rumah sedara mara..

Setiap tahun takkan miss la makan laksa ngan mee rebus.

Suasana di kampung sangatlah seronok..ada saja aktivi menarik boleh buat..tahun ni sebeb kebetulan padi dah dituai..maka banyaklah ikan macam sepat, puyu and haruan muncul..

Apa lagi..pakai bau busuk lumpur la…Biarlah busuk sekalipun, kenangan indah macam ni sangat-sangatlah berharga..sayangilah orang tersayang..

ok lah..kami nak masuk tidoq..mata pun dah ngantok..bye!!

-sarah-


Thanks for reading

1 comment:

kay_are said...

ok memang nampak suasana kg tu tapi ape yang pembajak sawah tu wat time2 raye?? @.@

sarah.. jawab komen entri sebelum ni please =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...