laluan iklan

Tuesday, 6 November 2012

Anti Semenanjung??

Share salam,

Entry kali ini mungkin boleh mengundang salah faham..dimohon menarik nafas panjang dan cuba berfikiran terbuka sebelum meneruskan pembacaan..

Betul ke ada dikalangan orang Sabah dan Sarawak yang tidak suka lansung atau ANTI terhadap orang yang berasal dari Semenanjung??? please correct me if I'm wrong..

Dikatakan orang Semenanjung suka menintas dan memperlekehkan mereka..menangggap mereka tinggal di pedalaman dan diatas pokok..

To be honest, tak pernah terlintas lansung di lubuk fikiran yang membezakan orang di Semenanjung dan di Sabah dan Sarawak..Bagi saya kita semua sama saja..Malahan orang di Sabah tersangatlah untung kerana masih lagi boleh menikmati keindahan alam semula jadi yang luas terbentang dan bertuah kerana boleh menikmati hasil bumi yang sangat kaya.

Bertambah kecewa saya memikirkan masih ada lagi golongan-golongan yang tidak mahu membuang prasangka buruk terhadap golongan yang lain.Tak kisahlah di mana saja asal usulnya.

Tugas saya di sini adalah untuk mendidik dan membentuk insan yang berguna..So, tersangatlah kecewa bila ada student yang tidak mahu menuntut dengan saya kerana saya berasal dari Semenanjung..

Walaubagaimanapun, masing-masing ada pendirian tersendiri. Namun untuk majukan diri kita kehadapan, berlapang dadalah dan selalu berfikiran terbuka. Majulah sukan untuk negara.

peace no war.






Thanks for reading

2 comments:

4feet8 said...

teringat masa diving ke Semporna haritu..sampai sahaja di pekan semporna, terus rasa mcm ditempat lain..mungkin sbb ramai filifin kot area situ..terus rasa nak cari org semenanjung..hehe..

kay_are said...

rase nye ade certain2 orang yang camtu.. tapi tak ramai. mase g sarawak ari tu, ok je orang2 kat sane.. certain je macam tu kot.. hmm

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...