laluan iklan

Friday, 12 April 2013

My Skin Product

Share Salam and Hi to all reader..


Tetiba hari ni nak update tentang satu produk krim muka yang saya dah pakai since form 5 lagi...which is OLAY skincare product..
Last week time pergi Guardian, saja tengok-tengok bahagian barang-barang Olay..dalam tak sedar hampir semua produk Olay saya dah pakai..sampai dah layak sangat  jadik duta olay ni... :)

Meh kita review sikit produk-produk Olay mengikut peredaran masa...thank to my mother yang introduce this product


Yang ni adalah produk pertama olay yang saya pakai..which is moisturizing cream yang biasa..Masa ni baru budak sekolah..no money to buy expensive cream. Walaupun sekadar krim pelembab tapi dengan semua jerawat-jerawat dia hilangkan..terus fikir nak commit dengan OLAY.




Yang ni produk krim muka Olay yang kedua..up sikit...start matrik and 1st year di university...walaupun orang cakap di UK produk-produk kecantikan yang mahal-mahal jadik murah di sana...sebagai peminant OLAY TEGAR..bawa sampai ke UK kot..:)



Yang ni paling lama..ada lah dalam 2 hingga 3 tahun pakai...start pakai sebab Watson selalu buat sale yang dapat  free pencuci muka sekali..yang ni pun usung sampai ke UK..to be honest this is the best so far..

   

Dan yang paling latest is OLAY white radiance 'cellucent white'..krim ni memang best sebab sejuk ja pakai and sangat cepat menyerap..but the only problem is bila nak pakai compact powder..memang kena make sure krim ni betul-betul 100% diserap kulit or else ada tompokan bedak atas muka..


Last but not least...pencuci muka olay yang sangat best..bukan saja mencuci..tapi membersihkan muka dari make up yang tegar..SANGAT bersih ok!!



IN conclusion...pepatah lama 'less is more' sangat sesuai dengan rangkaian produk OLAY ni..to be honest harganya tidaklah mahal sangat and mudah didapati  in most all drug store in all over the world..


TIPS mencari produk kecantikan untuk kulit

  • Tahu jenis kulit kita ( berminyakberjerawat, normal or sensitive skin etc)
  • List kan produk-produk yang kita berminat..(based on review orang ramai and keberkesanan produk, jangan lupa baca bad review jugak)
  • Baca bahan-bahan yang digunakan untuk hasilkan krim tersebut ..mana tahu ada benda-benda yang tidak sepatutnya atau kita allergik.SPF mesti lebih dari 15 ok!
  • 10 DALAM 1- seeloknya carik yang ada macam-macam tindakan dalam satu..sebgai contoh memutih dan menghilangkan kedut..melembab dan memutih etc
  • SLOW OR FASTER-yang terpulang kepada individu yang nak krim yang cepat bertindak or tidak..yang seeloknya biarlah lama tapi tidak merosakkan atau berlaku pengelupasan kulit.
  • BUDGET!! ini sangat penting..nak pakai krim-krim ini macam satu investment lah..kalau boleh carik lah produk yang 'less is more'..tak mahal sangat tapi sangat berkesan pada kita..jangan pulak pakai yang mahal-mahal tapi tak mampu..
  • NASIHAT dari yang pakar
  • KONSISTEN- bila dah pilih produk yang sesuai kenalah pakai secara konsisten..lain orang lain jenis kulitnya..produk pun ada yang cepat memberi kesan, ada yang perlukan masa..seeloknya pakai biar abis sebotol..baru compare result.
  • START WITH BASIC..mula dengan yang biasa dulu..bila dah jatuh hati baru upgrade.

Thats all for now..tak sabar nak umur 26..bolehlah tukar kepada krim anti penuaan pulak..:P



Thanks for reading

1 comment:

kay_are said...

krim muka? err.. boleh tak skip komen entri ni? =P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...