laluan iklan

Tuesday, 1 April 2014

rumah kami episode 2

Share
Alhamdulillah..dibukakan hati untuk mengupdate blog ini..

Alhamdulillah juga rumah kami dah seperti rumah yang boleh diduduki...

So far wiring, grill, tabletop dapur dah settle..

grill+awning
Lepas husband kaw tim baik punya dengan orang pasang grill dapatlah special price untuk grill pintu and dapur..husband sediakan khas untuk isterinya menjemur baju-bajunya nanti..

narrow hallroom
Ini pulak ruang tamu rumah kami..agak sempit tapi muat je untuk landing-landing..
kipas, lampu semua kami borang area puchong..dalam satu hari marathon beli lampu and kipas..

lampu kami beli di house of lighting, puchong..alamat kedai ada di bawah pic hadapan kedai..
I have to say..harga lampu kat sini memang supermurah nak dibandingkan di kedai-kedai lampu yang lain. Once dah masuk kedai terus akan ada pekerja yang layan kita sampai kaunter bayaran..nak check barang-barang pun ada nombor giliran tau...
No. 33-35, Jalan BPU 6, Bandar Puchong Utama, Puchong, 47100, Puchong, Selangor, 47100, Malaysia
+60 3-5882 3790
As for kipas..semua kami beli brand DEKA..malaysian brand tapi setakat ni selalu direkomen oleh kontraktor rumah...masa beli kipas baru tahu rupanya kipas ada banyak jenis speed and bilangan bilah..

satu rumah kipas warna hitam..yang bawah kipas tu mini bar
Unfortunately kabinet yang dipilih pada asalnya dah out of stock..so contactor kami tebus balik dengan bagi material formica untuk kabinet dapur..walaupun tak faham apakah itu..tapi harap-harap cantiklah..
hari selasa dah start pasang kabinet dapur..by right this week settle semua yang diupah.

InsyaAllah lagi dua minggu akan balik weekend..saya dah promise dengan husband nak borong curtain di ikea..

As for furniture..tunggu bulan5..hubby dapat bonus..YAY!
corak grill ala-ala mohabatein





Thanks for reading

1 comment:

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

wow.. stylo.. simple tp nmpak modern.. untung la ada umh sndiri.. cm ak ni.. umh sewa, malas nk wat bagai.. hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...